Carport met sedumdak

Goed voor mens en natuur. Met een sedumdak op jouw carport scoor je niet alleen een echte blikvanger, maar strijd je ook voor een betere wereld van morgen. Naast dat een sedumdak vele pluspunten heeft, is het ook nog een gemakkelijk aan te brengen en brengt het nauwelijks onderhoud met zich mee. Zelf beschikken over een carport met sedumdak? Het is mogelijk. Waar wacht je nog op? Draag nu nog jouw steentje bij aan een duurzame toekomst.

Carport met sedumdak

Profiteer van een carport met sedumdak

Als jij beschikt over een carport, dan is het een verstandige keuze om hier een sedumdak op aan te leggen. Wist je namelijk dat sedum veel voordelen met zich meebrengt, waar jouw gehele omgeving van kan profiteren? Zo zijn deze sterke sedumplanten in staat om regenwater en lucht grondig te zuiveren. Ook isoleert het warmte en geluid. Zoals eerder vermeld, heeft een carport met sedumdak nauwelijks onderhoud nodig: hier hoef jij je dus geen zorgen om te maken. Ook gaat het nog eens langer mee dan een normaal dak. De kleurrijke sedumplanten geven jouw carport daarnaast een bijzonder uiterlijk.

Carport met sedumdak

Profiteer van een carport met sedumdak

Als jij beschikt over een carport, dan is het een verstandige keuze om hier een sedumdak op aan te leggen. Wist je namelijk dat sedum veel voordelen met zich meebrengt, waar jouw gehele omgeving van kan profiteren? Zo zijn deze sterke planten in staat om regenwater en lucht grondig te zuiveren. Ook isoleert het warmte en geluid. Zoals eerder vermeld, heeft een sedumdak nauwelijks onderhoud nodig: hier hoef jij je dus geen zorgen om te maken. Ook gaat het nog eens langer mee dan een normaal dak. De kleurrijke planten geven jouw leefomgeving daarnaast een bijzonder uiterlijk.

Verschillende soorten planten in sedummatten

Sedum aanleggen op jouw carport

Wil jij beschikken over een carport met sedumdak? Dit kan je natuurlijk door een professional laten aanleggen, maar dit kan ook relatief eenvoudig zelf gedaan worden. Door een sedumdak zelf aan te leggen, bespaar je in de kosten. Daarnaast heb je een mooi project rondom huis en geniet je nog meer van het resultaat.

Ten eerste kun je ervoor kiezen om zelf sedumplanten in te zaaien op het dak van jouw carport. Houd je hierbij wel aan de vaste opbouw van een sedumdak, anders zul je niet kunnen genieten van de vele voordelen. Maar een populairdere weg is het bestellen van volgroeide sedummatten. Deze zijn reeds voor 80% volgroeid als ze worden geleverd, waardoor je meteen geniet van een mooi volgroeid geheel.

We helpen je graag verder op weg. Via de website kun je in contact komen voor een persoonlijke offerte. Je ontvangt van ons een aanbod ontvangen, passend bij jouw situatie.

Carport met sedumdak: matten en cassettes

Een kant en klaar sedumdak aanleggen is trouwens ook erg gemakkelijk. Je maakt dan gebruik van sedumcassettes en -matten. Cassettes leg je gemakkelijk in elkaar op het dak van jouw carport, terwijl matten super snel uitgerold en uitgesneden kunnen worden. Uiteraard zitten er ook voor- en nadelen aan, waar je rekening mee moet houden. 

Zijn sedummatten en -cassettes iets voor jouw carport? Geen zorgen: onze deskundigen helpen je graag. Vraag via onderstaande knop gemakkelijk een offerte aan door contact op te nemen met ons team. Door je aan te melden, ontvang je van ons een aanbod, passend bij jouw situatie.

Sedumdak aanleggen

Is jouw carport geschikt voor sedum?

Een sedumdak is niet alleen bijzonder, maar ook erg goed voor het klimaat. Toch is helaas niet ieder carport even geschikt. Wist je namelijk dat de onderbouw van een sedumdak relatief zwaar is? Niet ieder dak kan dit gewicht dragen. Raadpleeg dus het bedrijf dat jouw carport heeft gerealiseerd of dit mogelijk is. Na een flinke regenbui kan het gewicht namelijk oplopen tot 80kg per vierkante meter.

Beschikt jouw carport over een schuin dak? Ook dan moet je rekening houden met eventuele voorzieningen, die ervoor zorgen dat het sedum op zijn plek blijft liggen. Gelukkig sta je er bij ons niet alleen voor: ontvang nu nog een persoonlijk aanbod.