Sedum-dak.nl

Sedumdak maken

Samen gaan wij voor een duurzame wereld voor morgen. Maak daarom nu nog zelf een sedumdak: zo ben je goed bezig voor zowel mens als natuur. Daarnaast kan jij genieten van de vele voordelen dat een groen dak met zich meebrengt. Er bestaan verschillende mogelijkheden om zelf gemakkelijk een sedumdak te maken. Join jij de movement?

Sedumdak met uitzicht en zonsondergang

Waarom een sedumdak maken?

Door zelf jouw sedumdak aan te leggen, strijd jij voor een betere en groenere wereld. Wist je bijvoorbeeld dat een sedumdak tot wel twee keer langer meegaat dan een traditioneel dak? En dat sedum in staat is om zowel lucht als regenwater te zuiveren? Daarnaast is het onderhouden van een sedumdak erg gemakkelijk: zo hoef je deze planten slechts één keer per jaar te voeden. Een sedumdak is niet alleen erg mooi dankzij de vele kleuren, maar ook erg duurzaam en gemakkelijk in onderhoud.

Sfeerfoto familie
Sedumdak op het land

Waarom een sedumdak maken?

Door zelf jouw sedumdak aan te leggen, strijd jij voor een betere en groenere wereld. Wist je bijvoorbeeld dat een sedumdak tot wel twee keer langer meegaat dan een traditioneel dak? En dat sedum in staat is om zowel lucht als regenwater te zuiveren? Daarnaast is het onderhouden van een sedumdak erg gemakkelijk: zo hoef je deze planten slechts één keer per jaar te voeden. Een sedumdak is niet alleen erg mooi dankzij de vele kleuren, maar ook erg duurzaam en gemakkelijk in sedumdak onderhoud.

Verschillende soorten planten in sedummatten

Zelf een sedumdak maken: de mogelijkheden

Wil jij ook over een sedumdak beschikken en zo jouw steentje bijdragen? Dat kan: wij denken graag met je mee. Zo bestaan er verschillende mogelijkheden om zelf een prachtig sedumdak te maken.

Sedumcassettes en -matten

Zelf gemakkelijk een sedumdak aanleggen? Dat kan met onze sedumcassettes en -matten.

Sedummatten zijn erg makkelijk aan te leggen op vrijwel ieder dak: door deze matten uit te rollen, beschik je binnen no time over een kant en klaar groen dak. Deze matten zijn op maat te snijden en daardoor ideaal voor ieder dakoppervlak. Daarnaast zijn de sedumplanten al volgroeid en kan je meteen genieten van een kleurrijk geheel. Houd wel rekening met het gewicht van deze matten: ze zijn erg zwaar, dus jouw dak moet wel in staat zijn om het geheel te dragen.

Sedumcassettes bestaan over verschillende plantenpotten, met daarin sedumstekjes. Deze potten zijn op een rechthoekige manier met elkaar verbonden en kunnen zo gemakkelijk aangelegd worden op jouw dak. Door deze verbinding blijven sedumcassettes ideaal liggen op de schuinste daken. Ook zijn sedumcassettes erg licht en dus gemakkelijk aan te leggen op ieder dak. Houd wel rekening met het feit dat sedumcassettes minder lang bloeien dan sedummatten en dat de sedumstekjes bekneld kunnen raken tijdens het groeien.

Wil je graag meer informatie ontvangen over onze matten en cassettes? Meld je aan en ontvang zo een persoonlijk aanbod.

Sedumdak aanleggen

Sedum inzaaien

Zelf een sedumdak maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn: zo kan je zelf gemakkelijk jouw sedum inzaaien, om zo een duurzaam dak te creëren.

Hoe werkt het? Om zelf sedum in te zaaien, heb je blaadjes van deze vetplanten nodig: scheuten. Door deze in te zaaien op een substraatlaag, zal er binnen de kortste keren een groen dak ontstaan. Omdat je zelf de scheuten kunt uitkiezen, kan je zelf variëren tussen allerlei verschillende kleuren. Niet alleen duurzaam dus, maar ook erg persoonlijk.

Wij denken graag met je mee: door je aan te melden via onze website, ontvang je een persoonlijk aanbod.

Een sedumdak maken: de kosten

Een kleurrijk dak, dat ook nog eens goed is voor het milieu: zit daar een groot prijskaartje aan? Dat valt reuze mee. Gelukkig hoef jij je hier geen zorgen om te maken: door zelf een sedumdak aan te leggen, bespaar je veel geld. Voor de precieze kosten van jouw toekomstige sedumdak kan je gerust contact opnemen met ons team: wij geven je graag een indicatie van alle kosten en stellen voor jou een offerte op.

Join jij onze groene beweging? Meld je dan aan: zo ontvang je een persoonlijk aanbod.