Sedum-dak.nl

Sedummatten

Wie wil beschikken over een kleurrijk en duurzaam dak, heeft baat bij een sedumdak. Tegenwoordig is vrijwel ieder dak geschikt voor sedum. Ook jij kan bijdragen aan een betere wereld: een sedumdak aanleggen is erg gemakkelijk. Door gebruik te maken van sedummatten, kan je zelf beschikken over een groen dak. Bij vragen en problemen kan je altijd contact opnemen met ons team: zo is het ook mogelijk om een persoonlijk aanbod te ontvangen.

Sedumdak met uitzicht en zonsondergang

Wat zijn sedummatten?

Heb jij baat bij een groen dak? Dan kies je voor sedummatten: vetplantjes op een substraatlaag van vier centimeter. Deze vetplantjes, ook wel sedum genoemd, zijn erg sterk en zijn bestand tegen verschillende extreme weersomstandigheden. Een sedummat wordt uitgerold over jouw dak, waarna je hier jarenlang van kunt genieten: sedumplanten zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijk en hoeven maar één keer per jaar worden gevoed met een speciale meststof.
Sfeerfoto familie
Sedumdak op het land

Wat zijn sedummatten?

Heb jij baat bij een groen dak? Dan kies je voor sedummatten: vetplantjes op een substraatlaag van vier centimeter. Deze vetplantjes, ook wel sedum genoemd, zijn erg sterk en zijn bestand tegen verschillende extreme weersomstandigheden. Een dergelijke mat wordt uitgerold over jouw dak, waarna je hier jarenlang van kunt genieten: sedumplanten zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijk en hoeven maar één keer per jaar worden gevoed met een speciale meststof.

Verschillende soorten planten in sedummatten

Verschillende sedumplanten.

Sedummatten bestaan uit sterke vetplantjes. Door gebruik te maken van verschillende soorten vetplanten, kan je een gevarieerd en kleurrijk sedumdak aanleggen. De verschillende soorten planten bloeien ieder in een andere periode. Door de juiste planten in de sedummatten met elkaar te combineren, stellen onze professionals een sedumdak samen die van april tot september bloeit. Zo bestaat jouw mat uit de mooiste kleuren en draag je tegelijkertijd een steentje bij aan een betere wereld.

Opbouw van een dak
met sedummatten.

Voordat je de matten op jouw dak kunt uitrollen, moeten er enkele werkzaamheden worden uitgevoerd. Een duurzaam dak is namelijk erg functioneel, maar bij een verkeerde opbouw kan je niet profiteren van de vele voordelen die een sedumdak met zich meebrengt. De volgende opbouw is dus gewenst:

  • Beschermfolie;
  • Drainagelaag;
  • Wortelwerend filtervlies;
  • Substraatlaag;
  • De laatste laag bestaat uit de volgroeide matten met planten.
Sedumdak aanleggen

Zelf jouw dak aanleggen.

Zodra jouw dak op de juiste manier is opgebouwd, kan je beginnen met het aanbrengen van de matten. Door de volgende stappen secuur te volgen, kan ook jij genieten van een duurzaam sedumdak. Wij snappen dat het aanleggen met sedummatten enigszins moeite kan kosten wanneer je hier weinig ervaring mee hebt. Met name het tillen naar boven is even een karwei, maar indien gewenst kun je het ook aan ons uitbesteden. Daarnaast is het onderhoud van het sedumdak ook zeer belangrijk, Gelukkig staan onze specialisten voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Vraag via ons formulier eenvoudig jouw persoonlijke voorstel aan en ontvang en aanbod op maat.

De zes stappen voor sedummatten aanleggen.

De kosten van sedummatten.

Een kleurrijk en duurzaam sedumdak: daar zal vast wel een prijskaartje aan zitten. Bij ons hoef je hier gelukkig weinig geld voor neer te leggen. De prijs is afhankelijk van enkele factoren: denk aan het oppervlakte van jouw dak en de gekozen sedummatten. Toch kan ook jij over een groendak beschikken, vanaf een lage prijs van slechts 39,95 euro per vierkante meter.

Samen werken we graag met jou aan een betere wereld. Meld je aan en ontvang jouw persoonlijke aanbod.

Sfeerfoto familie