Mos Sedumdak

Men wil tegenwoordig duurzaam leven. Een mos sedumdak is dan een groene oplossing voor wie een steentje wil bijdragen aan de wereld. Van het bedekken van een dak van een kleine schuur tot een volledig bedrijfspand: de opties zijn eindeloos. De afgelopen jaren hebben onze specialisten al veel daken mogen voorzien van sedum en daar willen zij graag mee doorzetten. Benieuwd of een mos sedumdak past bij jouw huis of bedrijfspand? Meld je aan en ontvang een persoonlijk aanbod. Ons team helpt je graag verder op weg: samen staan we namelijk sterk.

Sedumdak met uitzicht en zonsondergang

Wat zijn sedummatten?

Heb jij baat bij een groen dak? Dan kies je voor sedummatten: vetplantjes op een substraatlaag van vier centimeter. Deze vetplantjes, ook wel sedum genoemd, zijn erg sterk en zijn bestand tegen verschillende extreme weersomstandigheden. Een sedummat wordt uitgerold over jouw dak, waarna je hier jarenlang van kunt genieten: sedumplanten zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijk en hoeven maar één keer per jaar worden gevoed met een speciale meststof.
Sfeerfoto familie
Sedumdak op het land

Wat is een mos sedumdak?

Tegenwoordig zie je steeds vaker groene daken en dat is niet voor niets: wij merken dat onze klanten duurzaam willen leven en daar past een mos sedumdak bij. Deze daken zijn gemaakt van sedum: vetplanten die vocht opnemen in hun bladeren. Deze planten zijn erg sterk en kunnen goed tegen verschillende extreme weersomstandigheden. Deze weerstand hebben ze te danken aan een beschermlaag op hun blad, waardoor ze lastig dood te krijgen zijn. Hierdoor kan jij nog lang genieten van een groen dak.

Verschillende soorten planten in sedummatten

Voordelen van een mos sedumdak

Ook jij kunt profiteren van een mos sedumdak. Naast dat een sedumdak uiteraard duurzaam is en bijdraagt aan een beter milieu, brengt het nog veel meer voordelen met zich mee:

  • Een mos sedumdak isoleert warmte en geluid.
  • Een mos sedumdak is gemakkelijk in onderhoud.
  • Een mos sedumdak draagt bij aan een ideaal binnenklimaat: zo blijft jouw huis koel in de zomer en warm in de winter.
  • Een mos sedumdak is in staat om lucht en regenwater te zuiveren.
  • Een mos sedumdak gaat wel twee keer zo lang mee als een traditioneel dak.

Wil jij ook profiteren van een mos sedumdak? Ontvang nu nog een persoonlijk aanbod en ontdek zelf of het iets is voor jouw huis of bedrijfspand.

Onderhouden met een mos sedumdak

  • Zoals eerder vermeld, is een mos sedumdak gemakkelijk te onderhouden. Dit is één van de vele voordelen dat een sedumdak met zich meebrengt. Zo kan jij nog lang genieten van een duurzaam dak, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen.

    Een mos sedumdak is vrijwel onderhoudsvrij: slechts één keer per jaar moet je de vetplanten bijvoeden met een speciale meststof. Deze voeding is verkrijgbaar bij specialisten. Daarnaast is het van belang dat de afvoer vrij blijft van eventuele dode plantenresten en andere rommel: kijk dus af en toe even hoe jouw sedumdak erbij ligt.  

Sedumdak aanleggen

Kosten van een mos sedumdak

Heb jij belang bij een duurzaam mos sedumdak en wil je profiteren van de vele voordelen? Een kleurrijk en milieubewust dak: daar zit uiteraard een prijskaartje aan.

Gelukkig hoef je bij ons nooit te veel te betalen voor een mos sedumdak. Zo kan je al jouw eigen sedumdak aanleggen vanaf een lage prijs van 39,95 euro per vierkante meter. Deze prijs is uiteraard afhankelijk van enkele factoren: denk aan het dakoppervlak, de gekozen sedumplanten et cetera. Jij hebt dus zelf invloed op de uiteindelijke kosten.

 

Een eigen mos sedumdak aanleggen is dus voordelig, maar het kan een hele klus zijn voor wie hier weinig ervaring mee heeft. Gelukkig sta je er bij ons nooit alleen voor: ons team van specialisten staat voor je klaar en denkt graag met je mee. Samen zorgen we voor een betere wereld. Zo kan jij je bij ons aanmelden voor een persoonlijk aanbod.