Veranda met sedumdak

Sedumdaken kunnen op verschillende soorten daken worden toegepast, waarbij één van de opties een veranda met sedumdak is. Ben jij op zoek naar de mogelijkheden wat betreft een sedumdak op je veranda? Lees meer over hoe je hiermee bijdraagt aan een groener leefklimaat en bekijk de verschillende mogelijkheden en toepassingen.

Sedumdak met uitzicht en zonsondergang

Prachtige groene veranda met een sedumdak

Vaak lever je toch wel een klein stukje van je groene tuin in wanneer je ervoor kiest om een veranda aan te leggen. Meestal betekent dit dat je een stuk van je tuin betegelt waardoor er nét iets minder ruimte overblijft voor groene planten en mooie bloemen. Door het aanleggen van een sedumdak op de veranda, haal je toch weer een stukje natuur in je tuin. En dat wel op een prachtige, duurzame manier! Een veranda met sedumdak is bijzonder en heel goed voor het milieu. Deze duurzame oplossing draagt namelijk bij aan de biodiversiteit, waardoor je veel insecten zoals bijen helpt, die het op dit moment best moeilijk hebben. Ook zorg je er met een sedumdak op de veranda voor dat de lucht schoner wordt, omdat sedum fijnstof opneemt en CO2 omzet in zuurstof.

Sfeerfoto familie
Sedumdak op het land

Prachtige groene veranda met een sedumdak

Vaak lever je toch wel een klein stukje van je groene tuin in wanneer je ervoor kiest om een veranda aan te leggen. Meestal betekent dit dat je een stuk van je tuin betegelt, waardoor er nét iets minder ruimte overblijft voor groene planten en mooie bloemen. Door het aanleggen van een sedumdak, haal je toch weer een stukje natuur in je tuin. En dat wel op een prachtige, duurzame manier! Een veranda met sedumdak is bijzonder en heel goed voor het milieu. Deze duurzame oplossing draagt namelijk bij aan de biodiversiteit, waardoor je veel insecten zoals bijen helpt, die het op dit moment best moeilijk hebben. Ook zorg je er met een sedumdak op de veranda voor dat de lucht schoner wordt, omdat sedum fijnstof opneemt en CO2 omzet in zuurstof.

Verschillende soorten planten in sedummatten

Redenen voor het aanleggen van een veranda met sedum
dak

Een sedumdak op een veranda is niet alleen goed voor de natuur dankzij de verhoging van de biodiversiteit en de schonere lucht… Je draagt niet alleen je steentje bij aan een groenere en schonere wereld, maar het is ook gunstig voor jou, jouw tuin en het dak. Overige redenen zijn bijvoorbeeld:

  • Sedumdaken zorgen voor een goede regulering van de temperatuur en het geluid om je heen. Dat is wel zo fijn, want op een zonnige en warme zomerdag kan de temperatuur onder het afdak van je veranda enorm hoog oplopen. De sedumplantjes zorgen ervoor dat het ’s zomers wat koeler is om te zitten en dat het ’s winters juist nét iets warmer is om onder te zitten. Maak er winterdag een gezellige plek van door middel van bijvoorbeeld een kacheltje en je kan ieder seizoen van het jaar genieten van je veranda dankzij het sedumdak! Ook op het gebied van geluidsisolatie biedt een sedumdak voordelen. Is er een feestje gaande bij de buren? De sedumplantjes zullen het geluid iets dempen waardoor je minder last hebt van het geluid om je heen.
  • Het laten plaatsen van een veranda is vaak een kostbare klus. We kunnen het voorstellen dat je daarom niets liever wilt dan dat hij jarenlang meegaat. Het aanleggen van een sedumdak op een veranda kan je daarbij helpen, omdat sedum je dak beschermt. Dankzij de beschermde werking van het sedum zorgt ervoor dat de levensduur van het dak verlengd wordt.

Naast al deze praktische voordelen is het natuurlijk ook een prachtig groen en kleurrijk aangezicht!

Overtuigd? Leg eenvoudig (zelf) een sedumdak aan op je veranda!

Ben jij, net als wij, overtuigd van de vele voordelen die een sedumdak kan bieden? Het is mogelijk om deze te laten aanleggen door een ervaren specialist, maar er zijn tegenwoordig ook meerdere manieren om eenvoudig zelf een sedumdak op een veranda aan te leggen. Daarnaast is het natuurlijk altijd nog eerst de vraag of sedum wel geschikt is voor op jouw dak. Sedumdaken kunnen namelijk relatief zwaar zijn en niet iedere dakconstructie kan dit gewicht dragen.  Wij adviseren daarom altijd om bij diegene die jouw project geplaatst heeft even op te vragen of het dak de constructie kan houden. Ondertussen kun je met een gerust hart op basis van enkele vragen een persoonlijk voorstel aanvragen, geheel aangepast op jouw situatie.

Sedumdak aanleggen