Sedum-dak.nl

Plantendak

Wil jij bijdragen aan een betere wereld? Dan is een plantendak iets voor jou. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een groen dak en dat begrijpen wij maar al te goed: naast dat een plantendak er mooi uitziet, brengt het veel voordelen met zich mee. Wil jij profiteren van een groen plantendak? Neem gerust contact met ons op: wij bieden je graag een persoonlijk en passend aanbod aan, zodat ook jij kan beschikken over een groen en duurzaam dak.

Sedumdak met uitzicht en zonsondergang

Wat zijn sedummatten?

Heb jij baat bij een groen dak? Dan kies je voor sedummatten: vetplantjes op een substraatlaag van vier centimeter. Deze vetplantjes, ook wel sedum genoemd, zijn erg sterk en zijn bestand tegen verschillende extreme weersomstandigheden. Een sedummat wordt uitgerold over jouw dak, waarna je hier jarenlang van kunt genieten: sedumplanten zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijk en hoeven maar één keer per jaar worden gevoed met een speciale meststof.
Sfeerfoto familie
Sedumdak op het land

Plantendak? Kies voor sedum

Een plantendak is een duurzaam initiatief om jouw steentje bij te dragen aan een betere en groenere wereld. Bij ons kunt u kiezen voor een groen sedumdak: dit dak bestaat uit verschillende sedumplanten. Deze vetplantjes bezitten een beschermlaag, waardoor ze bestand zijn tegen allerlei weersinvloeden. Omdat deze planten zo sterk zijn, zal jouw plantendak lang meegaan en brengt het vele voordelen met zich mee. Het is niet alleen een duurzame keuze, maar ook een lust voor het oog: jouw plantendak zal dankzij de verschillende kleuren zeker opvallen. Wie een duurzaam en mooi dak wilt, kiest voor een sedumdak.

Verschillende soorten planten in sedummatten

Soorten sedum voor jouw plantendak

Wie kiest voor een plantendak, heeft baat bij sedumplanten. Wist je dat er ruim 250 soorten sedumplanten bestaan? Van al deze soorten zijn er 50 varianten die jij kunt gebruiken voor een groen plantendak. Op deze manier kan je gemakkelijk een kleurrijk geheel creëren: iedere sedumplant groeit en bloeit namelijk anders. Kies dus voor sedumplanten die geschikt zijn voor jouw situatie. Hulp nodig bij de juiste keuze? Geen zorgen: wij helpen je graag op weg met een persoonlijk aanbod.

Voordelen van een plantendak

Join onze beweging en kies voor een duurzaam plantendak. Zo brengt een plantendak, bestaand uit sedum, verschillende voordelen met zich mee. Wij zetten ze graag voor jou op een rijtje:

  • Een plantendak is erg makkelijk te onderhouden: je hebt dus geen groene vingers nodig. Voed de planten één keer per jaar bij en jouw plantendak zal nog lang blijven groeien.
  • Een plantendak, bestaand uit sedum, gaat erg lang mee. Omdat deze planten zo sterk zijn, gaan ze tot wel twee keer langer mee dan een normaal dak.
  • Een plantendak is in staat om regen en lucht te zuiveren. Een duurzaam initiatief dus.
  • Met een plantendak profiteer je van een ideaal binnenklimaat. Zo houdt een plantendak jouw huis warm in de winter en koel in de zomer. Een voordeel waar jouw huishouden het gehele jaar dus van zal profiteren.
  • Naast de vele pluspunten die al genoemd zijn, is een plantendak ook in staat om warmte en geluid te isoleren.
Sedumdak aanleggen

Kosten van een plantendak

Wil jij bijdragen aan een beter milieu voor de generatie na ons? Join onze beweging en kies voor een duurzaam plantendak. Gelukkig hoef je bij ons nooit veel geld te betalen voor een groen plantendak. Vraag nu nog een offerte aan voor een juiste indicatie van de uiteindelijke kosten: wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Zelf een plantendak aanleggen: hiermee bespaar je veel geld. Toch is het belangrijk dat dit klusje secuur wordt uitgevoerd. Een verkeerd aangelegd plantendak zorgt er namelijk voor dat jij niet kunt genieten van de vele voordelen. Maar maak je vooral geen zorgen: ons deskundige team denkt graag met je mee. Door je aan te melden via onze website, ontvang je een persoonlijk en passend aanbod. Draag nu nog je steentje bij aan een betere toekomst!

Sfeerfoto familie