Sedum-dak.nl

Sedumdak kant en klaar

Wie wilt bijdragen aan een duurzame toekomst, kiest voor een sedumdak. Naast dat het een groen initiatief is, beschik je zo ook gemakkelijk over een opvallend en kleurrijk dak. Zo brengt sedum vele voordelen met zich mee, waar jij nu nog van kan profiteren. Tegenwoordig is het mogelijk om zelf een kant en klaar sedumdak aan te leggen. Via onze website is het mogelijk om een offerte aan te vragen, om een precieze indicatie van de uiteindelijke kosten te ontvangen. Meld je nu nog aan en ontvang een persoonlijk aanbod.

Sedumdak met uitzicht en zonsondergang

Een kant en klaar sedumdak aanleggen

Wil jij beschikken over een kant en klaar sedumdak? Dat is nu mogelijk, dankzij onze sedummatten en -cassettes. Hiermee legt je gemakkelijk zelf een groen dak aan en bespaar je op onnodige kosten.

Sedummatten kan je vergelijken met grasmatten: rol ze uit over jouw dak, knip ze op maat en je beschikt over een heus groen dak. Sedumcassettes zijn ook gemakkelijk aan te leggen: bevestig deze als een puzzel aan op jouw dak en je geniet binnen no time al over een sedumdak. Zowel sedummatten als -cassettes beschikken over plus- en minpunten, die we je graag verder toelichten

Sfeerfoto familie
Sedumdak op het land

Een kant en klaar sedumdak aanleggen

Wil jij beschikken over een kant en klaar sedumdak? Dat is nu mogelijk, dankzij onze sedummatten en -cassettes. Hiermee legt je gemakkelijk zelf een groen dak aan en bespaar je op onnodige kosten.

Sedummatten kan je vergelijken met grasmatten: rol ze uit over jouw dak, knip ze op maat en je beschikt over een heus groen dak. Sedumcassettes zijn ook gemakkelijk aan te leggen: bevestig deze als een puzzel aan op jouw dak en je geniet binnen no time al over een sedumdak. Zowel sedummatten als -cassettes beschikken over plus- en minpunten, die we je graag verder toelichten.

Verschillende soorten planten in sedummatten

Voor- en nadelen van sedummatten

Sedummatten zijn een gemakkelijke optie wanneer je wilt beschikken over een sedumdak. Kies jij voor sedummatten? Dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Sedummatten zijn gemakkelijk aan te brengen op jouw dak: net als grasmatten, kan je deze uitrollen over het dakoppervlak.
 • Sedummatten zijn geschikt voor ieder dakoppervlak: je kan deze matten gemakkelijk bijsnijden voor het gewenste formaat.
 • De planten van sedummatten zijn al bijna volledig volgroeid: zodra je deze hebt aangelegd, beschik je al over een kant en klaar sedumdak.
 • Sedummatten bestaan uit verschillende soorten sedumplanten: ieder seizoen zal een ander deel van jouw dak bloeien en groeien.

Ben jij al enthousiast over sedummatten? Dat begrijpen wij. Toch moet je rekening houden met een bijkomend nadeel:

 • Sedummatten zijn vrij zwaar: zo kan één mat al gauw dertig kilo wegen. Een sedumdak aanleggen met deze matten is gemakkelijk, maar vergt dus wel enige inspanning.

Voor- en nadelen van sedumcassettes

Een andere manier om over een groen dak te beschikken, zijn sedumcassettes. Kies jij voor sedumcassettes? Dan profiteer je van de volgende pluspunten:

 • Sedumcassettes zijn, in tegenstelling tot sedummatten, erg licht: het kost je dus weinig moeite om over een kant en klaar sedumdak te beschikken.
 • Sedumcassettes zijn uitermate geschikt voor schuine daken: omdat de sedumplanten stevig aan elkaar zijn bevestigd, zal jouw sedumdak gegarandeerd blijven liggen.

Toch moet je rekening houden met een paar minpunten:

 • Sedumcassettes zijn opgebouwd uit verschillende potten, waar sedumstekjes inzitten. Het kan voorkomen dat deze stekjes knel gaan zitten, waardoor jouw sedum minder goed groeit. Hierdoor kan het zijn dat sedumcassettes minder goed bloeien dan sedummatten.
Sedumdak aanleggen

Sedumdak kant en klaar: de juiste opbouw

Overweeg jij zelf een sedumdak aan te leggen? Dan bespaar je onnodige kosten en beschik je zonder veel moeite over een kant en klaar sedumdak. Voor het aanleggen van een sedumdak wordt een vaste opbouw gehanteerd. Zo moeten er verschillende lagen worden aangebracht, waarna jij zonder zorgen kan profiteren van een duurzaam en kleurrijk sedumdak. Zo bestaat een groen dak uit de volgende lagen:

 • Dakbeschermvlies: dit beschermt jouw onderdak tegen uitzetten en krimpen.
 • Drainagelaag: deze laag voert overtollig regenwater af.
 • Wortelwerend filtervlies: dit voorkomt verstopping en wortelvoering.
 • Substraatlaag: deze laag is de voedingsbodem van jouw sedumplanten.
 • Vegetatielaag: dit zijn de sedummatten of -cassettes.

Gelukkig sta je er bij ons niet alleen voor: onze vakmensen helpen je graag verder op weg met deze klus. Meld je vooral aan en beschik zelf over een kant en klaar sedumdak.